Difuzoare de tavan

Difuzoarele traduc semnalul amplificat în "mnodele de aer comprimat" care creează sunetul pe care îl auzim. Amintiți-vă filmul Alien - „În spațiu, nimeni nu vă poate auzi țipând”. Asta pentru că în spațiu nu există aer care să propage undele sonore.

Difuzoarele de tavan, ca si alte difuzoare, impinfg aerul într-o anumită direcție, cu o zonă de acoperire limitată. În funcție de dimensiunea și forma restaurantului sau cafenelei, este posibil să aveți nevoie de 4, 8, 12 sau chiar mai multe difuzoare pentru a obține o acoperire uniformă.

Frecvențele joase necesită de obicei difuzoare mari pentru a împinge atât de mult aer. Cele mai mari difuzoare se numesc „subwoofere”. Feriți-vă de difuzoarele cu profiluri mai mici care pretind că oferă bas bogat. În multe cazuri, acest lucru nu este posibil din punct de vedere fizic, deși producători de difuzoare high-end ofera (declara) si acoperirea acestei frecvente.

Feriți-vă și de difuzoarele cu volum mic. La volume mai mari, un difuzor mic va tinde să tremure, creând distorsiuni sau reduceri ale fidelității compresiei de aer. În general vorbind, difuzoarele mai mari nu sunt doar mai durabile, dar produc un sunet mai curat.