Dreadbox Nymphes: Best New Analogue Synth of 2021 - Juno Daily

11-01-2022
Dreadbox Nymphes: Best New Analogue Synth of 2021 - Juno Daily

Pe măsură ce sărbătorim cele mai bune produse din 2021 și așteptăm cu nerăbdare nou lansate hardware in 2022, Dreadbox Nymphes primește premiul pentru cel mai bun sintetizator analog nou lansat.

Dreadbox a avut un an puternic în 2021, impresionându-ne cu câteva pedale de efecte excelente concepute să funcționeze frumos cu sintetizatoare. Dar sintetizatorul Nymphes al mărcii este cel care ia premiul nostru pentru cel mai bun si nou sintezator analog pentru anul acesta. Suntem nebuni pentru un pic de mitologie greacă încorporată în circuitele sintetizatoarelor noastre analogice, așa că referirea mărcii ateniene la zeitățile naturii eponime va fi cu siguranță întotdeauna un câștigător. Inspirat de nimfe și natură, sintetizatorul are un caracter luxuriant, organic.

Are un sunet propriu, dar un punct de referință evident este legendarul Roland Juno-106, un alt sintetizator cu șase voci cu un punct de referinta gigantic. La fel ca Juno, Nymphes vă încurajează să explorați opțiunile sonore, dar si de a oferi întotdeauna sunete bune, indiferent în ce direcție îl utilizati. în timp ce combinația dintre filtrul jos rezonant de 24dB/oct și trecerea înaltă nerezonantă de 6dB/oct vă oferă o mulțime de spațiu pentru a modela tonul.

 

Dreadbox a adoptat o abordare inteligentă, păstrând aspectul hardware al Nymphes simplu și compact. Nu este o provocare ușor de acceptat. Atât de multe module de sinteză te lasă frustrat de scufundarea în meniu și de controale partajate, dar Nymphes evită această frustrare cu controale dedicate pentru cei mai importanți parametri și un sistem de meniu curat și logic. Fiecare dintre cele 14 glisoare de parametri are o funcție secundară accesată prin acționarea butonului de schimbare, oferindu-vă control imediat asupra a 28 de parametri. Este o abordare impresionant de eficientă.

Rezultatul specificațiilor simple hardware, este că prețul este menținut rezonabil pentru un adevărat polysynth analogic de la un producător de tip boutique. La 450 de Euro, Nymphes are un preț foarte competitiv si nu ai impresia că "cutia" au fost tăiata pentru a-l menține ieftin; Există memorie presetată, reverb digital, opțiuni bune de modulare, inclusiv rotița de mod, viteza și aftertouch, plus o gamă de moduri de polifonie.

Nymphes este noul sintetizator analogic favorit din 2021, un sintetizator care a intrat sub pielea noastră cu abordarea sa unică a sintezei și procesării, făcându-l sintetizatorul mono favorit. 

Sursa articolului: .juno.co.uk " Dreadbox nymphes best new analogue synth of 2021"

VEZI NYMPHES